Meny Stäng

Barnsängar

Jublar du när familjens guldklimp har vuxit ur spjälsängen och det är dags att köpa den första riktiga barnsängen, eller ser du på den dagen med vemod? Visst kan man tycka att det känns lite vemodigt att det redan är dags att ställa undan spjälsängen. Barnen växer alldeles för snabbt och de fantastiska småbarnsåren bara rinner iväg. Men, naturen sin gång och liten blir stor vad man än tycker om det. Och om du är intresserad av inredning och gillar att pyssla och förändra där hemma ser du kanske de stora möjligheterna som ett byta av säng ändå medför. Det finns nämligen ett stort och fantastiskt utbud av barnsängar, och för den inredningsintresserade är sortimentet en riktig skattkista att ösa ur. Mängden av speciella barnsängar ger fantastiska möjligheter för den som vill inreda ett personligt barnrum. Här finns förstås sängar i alla tänkbara färger, och med spännande mönster och motiv som gläder varenda unge. Allra häftigast för barnen är kanske de sängar som inte alls ser ut som sängar, utan som är utformade som bilar, bussar, tåg, flygplan eller andra spännande och fantasieggande figurer. Dessa barnsängar är verkligen multifunktionella och är lika omtyckta att leka i på dagen som att sova i på natten (besök barnsäng.nu) . Detta är kanske sängen som barnet själv väljer, även om många av barnsängarna med läcker dekor och spännande mönster också brukar vara populära.

Men du kan också välja en barnsäng i en traditionell modell och ändå få en säng som ger barnrummet ett lyft. Bara för att modellen är klassisk måste inte sängen se ut som en mindre kopia av en vuxensäng. Det finns fina klassiska modeller av barnsängar, som passar in i vilket rum som helst. Men, om man vill ha en ” vanlig” barnsäng som är lite mer speciell kan man välja en säng med utskuren eller målad dekor. En häst, bilar, kungakronor, dinosaurier, ja i stort sett allt som barn är intresserade av finns som dekorationer på sängar. Här kan man alltså få en säng som gör rummet unikt och personligt även om själva modellen på sängen är traditionell).

Eftersom utbudet är stort och det kan vara svårt att välja en av alla läckra barnsängar rekommenderar vi att du tittar på barnsängar här på nätet. Dels hittar du det största utbudet här, och dels kan du ta den tid du behöver om du handlar online. Här kan du i lugn och ro titta på alla fina barnsängar för att ta fram din, och ditt barns, absoluta favorit. Det är lättare att föreställa sig hur sängen kommer att ta sig ut i din barnkammare när du kan sitta hemma och titta. Eftersom du har hela sortimentet samlat är det också enkelt att göra en prisjämförelse så att du kan få den bästa barnsängen till det bästa priset. Vill du göra det extra enkelt för dig kan du ta hjälp av någon av de prisjämförelsesajter som finns för att at fram barnsängar till de bästa priserna.

De flesta brukar ange sängen som hemmets viktigaste möbel. Och det är naturligtvis ingen skillnad på om det handlar om sängar för vuxna eller om barnsängar. Det är klart att det behövs andra möbler också i ett barnrum, men alla vet hur viktigt det är att man kan sova gott på natten. Och för att sova gott behövs en bra säng. Därför är det ingen bra idé att bara hämta hem en säng, vilken som helst, när barnet behöver en barnsäng. De flesta barn sover i spjälsäng under de första åren, men ett, tu, tre… så är det dags för den första riktiga barnsängen. Många föräldrar tycker nog att den där dagen kommer alldeles för tidigt och att barnen växer lite för snabbt. Men, oavsett vad man vill och tycker så klättrar den lilla en dag över spjälsängen och det står klart att det behövs en vanlig barnsäng, för att inte riskera olyckor och skador.

När det är dags för den där barnsängen gäller det alltså att hitta en säng som passar barnet. Alla barn är inte lika, och har heller inte samma behov. Därför är det inte säkert att den säng som passar bra för ett barn är den bästa för ett annat. Som förälder är det nog du som har bäst koll på vilka önskemål och behov just ditt barn har, och det är förstås dessa du utgår från när du väljer barnsäng. De flesta barnsängar har någon form av fallskydd, men har du ett livligt barn som inte ligger still under natten behöver du kanske en säng med lite extra skydd, till exempel menar man på sajten barnsäng.nu. Säkerheten är förstås det allra viktigaste när det gäller barnsängar, men de flesta sängar du kan hitta på marknaden idag har genomgått tester och är godkända ur säkerhetssynpunkt. Och då återstår valet av modell. Vill du ha en praktisk säng som kan användas under många år satsar du kanske på en så kallad växa-säng. Detta är en speciell modell av barnsäng, med en utdragbar botten som gör att den kan växa i takt med barnet. Väljer du en växa- säng kan den användas som kombinerad barn- och juniorsäng och du behöver inte byta säng på många år. Det finns många fina varianter av utdragbara sängar, så du kommer att hitta en säng som passar in oavsett vilken stil du gillar. Men, de flesta väljer ändå en renodlad barnsäng när det är dags att ställa undan spjälsängen. Och då har man en rik skattkista att ösa ur om man gillar inredning. Här finns nämligen sängar i alla tänkbara modeller och färger. Ja, kanske till och med mer än man kan tänka sig. Eller vad sägs om en säng som är formad, och ser ut som, en bil, en buss eller ett tåg? Och vilket barn vill inte sova i en kaninsäng, eller en säng i form av ett flygplan. Även om man köper en säng i en mer traditionell modell kan man få speciella barnsängar som ger rummet en unik och personlig prägel.