Meny Stäng

Familjesäng

Barnsäng, spjälsäng, enkelsäng, dubbelsäng våningssäng och familjesäng. Det finns ett enormt utbud av sängar, alla tillverkade med tanke på att vi ska sova gott och tryggt genom alla skeden i livet.

Alla vet förstås vad en spjälsäng, dubbelsäng eller en våningssäng är. Men, när vi talar om familjesäng är det inte fullt så många som vet vad det är. Det är förstås synd, eftersom familjesängen kan vara lösningen på många problem för den som bor trångt och har ont om plats.

Det spelar ingen roll om du behöver mer sovplatser än golvytan tillåter hemma, i sommartorpet, fritidshuset eller i gästrummet. Med en familjesäng får du massor av sovplatser på en relativt begränsad yta. En våningssäng är ju känd för att vara platsbesparande och har blivit den ultimata lösningen för många barnfamiljer som har svårt att få plats för alla sängar. En familjesäng drar platsbesparingen ytterligare att snäpp. Här har vi en våningssäng som kan rymma en hel familj. Tack vare att den undre bädden är extra bred ger den plats för två vuxna, och i den övre bädden, som är lika bred som en vanlig enkelsäng, kan ett, eller i vissa fall kanske till och med två, barn få plats.

En familjesäng ser alltså ut som en traditionell våningssäng, med den skillnaden att den nedre sängen är bredare. I fritidshuset, gästrummet eller kanske i den lilla lägenheten i väntan på en större, kan familjesängen vara den optimala lösningen på problemet med sovplatser. Många sovplatser på liten yta, bättre kan det förstås inte bli om man behöver varenda kvadratcentimeter som finns att tillgå. Men, familjesängen är också en smart och praktisk möbel även om du inte bor trångt. I barn- eller ungdomsrummet ger den inte bara en bekväm och lite spännande säng. Den erbjuder också sängplats till övernattande kompisar, och en mysig soffa där man hänger med kompisar eller bara kryper upp och myser. Här blir familjesängen alltså mer än en säng, och man kan verkligen säga att man får mycket möbel för pengarna.

Sängarna finns i olika modeller, storlekar och utföranden. De finns naturligtvis också i olika prisklasser, men generellt kan man säga att man får ovanligt mycket sovplatser för pengarna när man väljer denna typ av säng. Även om du väljer en lite dyrare modell betalar du oftast inte mer än du får göra för en vanlig enkel- eller dubbelsäng. En familjesäng är alltså både plats- och penningbesparande, och väljer du en av de modeller som kan monteras isär får du ut ännu mer av din möbel. Då kan du skruva isär sängarna, och istället för en familjesäng får du två enkelsängar, eller om du valt en bredare modell, en enkel- och en dubbelsäng.

Det finns också en hel del tillbehör att köpa till din familjesäng. Madrasser och sängkläder är en självklarhet, men du kan också köpa till sänglådor, som ger dig massor av praktisk förvaring på en yta som annars skulle stå outnyttjad. Förvara sängkläder eller annat i snygga lådor under sängen, och gör rummet extra lättstädat.