Meny Stäng

Fördelar med en kontinentalsäng

Under de senaste åren har kontinentalsängar blivit allt mer populära och uppskattade. En kontinentalsäng är en dyrare form av säng, som är utrustad för att ge användaren en så optimal sovupplevelse som möjligt. Marknaden är full med kontinentalsängar från olika tillverkare och designers och de kommer i olika prisklasser. Det som dock är gemensamt för alla sängar är att de är uppbyggda i tre olika skikt.

Det första skiktet i en kontinentalsäng består av ramsängen, därefter kommer en kraftig resårbotten och högst upp hittar du en bäddmadrass. Alla olika lager är tillverkade för att ge ett så bra stöd som möjligt och samtidigt avlasta kroppen där den behöver. Den främsta anledningen till att kontinentalsängar har blivit så populära är på grund av hur resårbotten är utformad. De allra flesta kontinentalsängar är uppbyggda med moderna pocketfjädrar och flera olika komfortzoner. Ju fler pocketfjädrar en madrass har, desto bättre avlastning kommer den också att ge. Resårmadrassen och dess egenskaper ser till att din kropp sjunker ner där den behöver och lyfts upp där det önskas. Dina höfter kommer t.ex. att behöva ett annat stöd än dina axlar och skuldror. Du hittar prisvärda kontinentalsängar online hos Nordiskarum.se.

Främsta fördelarna med en kontinentalsäng

Vad är då fördelarna med en kontinentalsäng? Som nämnt här ovan så kommer en kontinentalsäng att komma till stor användning för den som behöver extra avlastning och som vill säkerställa att man sover så ergonomiskt som möjligt. Visst är de lite dyrare i inköp än en klassisk ramsäng med madrass, men å andra sidan kommer du också att få en bättre sömn. När vi inte sover ordentligt är risken stor att vi får svårt att koncentrera oss dagen efter och att vi är trötta och irriterade. En dålig natt kan alltså påverka vårt humör väldigt mycket.


Snygg och prisvärd kontinentalsäng hos Nordiskarum.se

En annan orsak till varför många väljer kontinentalsängen är för att den är så bra för att minimera risken för ryggproblem och smärta i axlar och nacke. Det är tack vare pocketfjädrarna som sängen kan säkerställa detta. Många som har problem med rygg och nacke får förvärrade symtom när de sover i en säng som bara har en vanlig skummadrass. Den ger helt enkelt inte det stöd som kroppen faktiskt behöver.

Garanti

När du köper en säng som kostar lite mer så vill du naturligtvis att sängen också ska hålla länge. Har man spenderat mycket pengar på en dyr produkt är det inte kul om den går sönder efter 1-2 år. När du väljer en kontinentalsäng kan du därför känna dig mer säker på att du också får med en riktigt bra garanti. Hur lång garantin är kan vara väldigt varierande beroende på företag och tillverkare, men för de lite dyrare sängarna är det inte ovanligt med en garanti på upp till 25 år. Garantin ser till att du får en ny säng om det skulle vara så att den du har köpt går sönder, är trasig vid leverans eller helt enkelt inte håller måttet. Dock är det viktigt att läsa igenom villkoren för garantin innan du köper sängen, för att se vad den innehåller.