Meny Stäng

Gästsäng

Har du svårt att hitta sovplatser för vänner som vill sova över, eller för släkten som dyker upp till jul? Har du inte ett stort hus, och möjlighet att ha ett välkomnande gästrum stående oanvänt stora delar av året, kan en, eller flera, gästsängar vara lösningen på ditt problem.

Kanske tänker du mest på gamla tiders tältsängar när du hör ordet gästsäng. Och det kanske inte är exakt så du vill att dina nära och kära ska sova. Ta då en titt på det enorma utbudet av gästsängar här på nätet så kommer du snart att upptäcka att begreppet gästsäng sträcker sig över ett brett spektrum av sängar och sovmöbler.

Du kan naturligtvis hitta enkla, och billiga, gästsängar som lämpar sig alldeles utmärkt för enstaka tillfällen. Men, det finns också gott om sängar som är betydligt mer påkostade, och som i vissa fall är mer än bara en sovplats. Ta, till exempel, de smarta sängskåpen, som ser ut som vilket skåp som helst. Ett smalt skåp, som knappt tar någon golvyta alls, men som med ett enkelt handgrepp förvandlas till en bekväm säng för dina övernattande gäster. Allt-i-ett sängen är också en hopfällbar möbel, som tar minimalt med golvyta när den inte används. När den fälls ut blir den inte bara en säng, utan en hel sängkammarmöbel, med både sängbord och hyllor. Ett mobilt gästrum helt enkelt, som är ett utmärkt alternativ både för den trångbodde och för sommarstuga och fritidshus.

Vill du inte investera i en hel möbel, utan nöjer dig med en hopfällbar säng som du kan plocka fram när vännerna vill sova över, har du ändå massor av modeller att välja bland. Du kan välja mellan olika typer av sängbottnar, olika antal och utformning av sängben, och du kan välja en säng som är försedd med hjul om du vill ha en säng som är extra lätt att flytta runt.

En gästsäng ger dig inte bara möjlighet att låta vänner övernatta, utan är också ett optimalt alternativ när du själv ska resa bort. Om dina vänner inte heller kan erbjuda gästrum, eller om du ska på festival, träningsläger eller något annat där du ska övernatta i sovsal eller tält, kan du fixa en bekväm sovplats genom att ta med din gästsäng. Känslan av att kunna krypa ner i en skön säng, när alla andra plockar fram sovsäckar och luftmadrasser är svår att beskriva. Och att en god nattsömn är viktig vet alla. Du kommer inte att ångra att du tog med din säng, och du kommer att kunna sova gott var du än befinner dig.

En gästsäng behöver inte vara en stor investering, men planerar du att använda sängen mer permanent kan det naturligtvis vara klokt att inte bara se till prislappen, utan också till komfort och funktion. Tänk efter hur du vill använda sängen, och välj sedan ut den säng som bäst motsvarar dina krav och önskemål. Här, på nätet, kan du se hela sortimentet samlat, vilket gör det lättare att jämföra och välja.