Meny Stäng

Sittsäck

Det är fantastiskt hur utvecklingen kan skapa möjligheter. Kommer du ihåg 60-talets saccosäckar, eller sittsäckar? Och har du då sett det jättelika utbudet av sittsäckar som åter har hittat ut på marknaden?

De första sittsäckarna som kom på 1960-talet var ofta mycket färgglada, gärna i färger som orange eller rött som var hett mode då. Stora, pösiga säckar som man sjönk ner i och kunde sitta hur skönt i hur länge som helst var förstås en given succé. Ofta hamnade sittsäcken i tonårsrummet, men de fanns också i en och annan gillestuga, som en mjuk och behaglig tv-fåtölj. Av någon outgrundlig anledning försvann sedan säckarna ut i glömska , för att åter komma ut på marknaden under 1990-talet. När de åter lanserades var det inte längre bara som den klassiska sittsäcken, utan den hade sällskap av massor av nya, spännande modeller. Idag kan du hitta läckra sittsäckar för alla smaker och stilar och i en sådan bredd att de passar i nästan vilken miljö som helst.

I tonåringens rum gör sittsäcken fortfarande succé. Här finns det en uppsjö av modeller, men framför allt läckra klädslar att välja på. Valet avgörs förstås av den personliga smaken, och det finns allt från mjuka, sköna sittsäckar i lockigt fårskinn till tygklädda säckar i häftiga mönster. För de mindre barnen finns både söta och roliga sittsäckar i form av mysdjur eller med söta eller roliga mönster på tyget. Tänk vilken lycka för en liten tjej, eller kille, att få sjunka ner i famnen på en gullig sittsäckskanin eller en söt mönstrad säck som tittar på en med sina snälla ögon.

Sittsäcken i form av en läcker glasstrut kommer förmodligen inte heller att ha svårt att hitta ett hem. Men, de moderna sittsäckarna kan faktiskt också mycket väl platsa i vardagsrummet. Vardagsrummet är kanske inte platsen man i första hand tänker sig att placera en sittsäck. Men visst skulle du kunna tänka dig att ha en stor och mjuk sittsäck i äkta läder där? Eller en lyxig variant i ren ull och lockigt fårskinn.

Dagens breda utbud av sittsäckar bjuder också på en riktig överraskning. Inte nog med att du faktiskt kan hitta sittsäckar som är tillräckligt eleganta för att platsa i vardagsrummet. Du kan också använda sittsäckar utomhus numera. Säckar som är klädda med ett mycket vattenavvisande material kan du ha på altanen, i uterummet eller helt enkelt direkt ute på gräsmattan. Det är svårt att tänka sig en skönare och mer avslappnande semesterdag än den man kan tillbringa i en mjuk och pösig sittsäck, en varm sommardag.

Ligga, eller sitta, där och läsa sin favoritbok, lyssna på fågelsång eller bara vara. I en sittsäck som formar sig efter kroppen tack vare miljontals små kulor i fyllningen. Bättre sittkomfort finns knappt att hitta.

Du kan se det stora och breda sortimentet av sittsäckar här, online. Här får du också allt samlat på ett ställe vilket underlättar om du vill jämföra olika modeller, storlekar, klädslar och mönster. Titta, jämför och välj din favorit bland alla läckra sittsäckar.